slider 01 2000x900
slider 01 2000x900

Over mij

Al mijn hele leven ben ik geïnteresseerd in wat mensen beweegt en hoe mensen bewegen. Een beweging wordt aangestuurd door emotie, denk bijvoorbeeld aan iemand die recht vooruit en doelgericht beweegt. Dit wordt aangestuurd door de emotie boos. Iemand die soepel en rond alle kanten op beweegt, wordt aangestuurd door de emotie blij. De manier waarop iemand beweegt roept ook een gevoel bij je op: voel je je erdoor aangetrokken of stoot het je juist af? Deze interacties boeien me enorm. Lichaamstaal zegt zoveel.


Toen ik Haptonomie ging studeren kwam ik erachter dat wij als volwassenen eigenlijk heel ingewikkeld doen. We zijn vaak niet meer congruent in ons voelen denken en handelen omdat er belangen meespelen of we beperkt worden door onze angsten en onzekerheden. Hierdoor ontstaat er ruis in de communicatie met jezelf en de ander. Hoe verder we van ons gevoel afstaan, hoe meer we in de problemen komen, zowel psychisch als lichamelijk. We raken uit balans. Haptotherapie is een prachtige manier om weer in contact te komen met wat je werkelijk voelt. Terug bij jezelf, daar knap je van op!


Ik geniet elke dag van de mensen die ik ontmoet in mijn praktijk. Ieder met een andere ontwikkel vraag. Ik moet steeds het beste uit mezelf halen om iemand bewust te maken van zijn gevoelens. Juist omdat bij niemand hetzelfde werkt. Hierdoor heb veel begeleidingsstijlen ontwikkeld. Dat maakt mijn werk zo boeiend.